“ΤΟ ΔΟΣΙΜΟ” ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ RICHARD HOUGHAM

Epineio - Το δόσιμο - Βιωματικό εργαστήρι δραματοθεραπείας με τον Richard Hougham

Η αφήγηση του μύθου στην Θεραπεία μέσω Θεάτρου και Κίνησης μέσα απο την προσέγγιση Sesame

Το εργαστήριο, θα εισάγει τους συμμετέχοντες σε κάποιες απο τις βασικές αρχές της Θεραπείας μέσω Θεάτρου και Κίνησης, μέσα απο τη μεθόδο Sesame. Θα εξετάσουμε την κεντρική ιδέα της συμβολικής συμπεριφοράς, αντλώντας απο τη Γιουγκιανή ψυχολογία και μεταφράζοντάς την σε διάφορες βιωματικές φόρμες. Αυτές περιλαμβάνουν την παραγωγή αυθόρμητου παιχνιδιού, χειρονομιών και κίνησης.

Η μέθοδος Sesame προσφέρει ένα συγκεκριμένο περιβάλλον για τη δραματοθεραπεία, αυτό που δίνει τη δυνατότητα στην ψυχή να αυτο-ρυθμιστεί. Αυτό επιτυγχάνεται εν μέρει, με την εισαγωγή εικόνων και συμβολικών μοτίβων, ως μέρος της μεθοδολογίας. Θα εξετάσουμε το πως η αυθόρμητη κίνηση και η αφήγηση ιστοριών προσφέρουν ένα δίχτυ ασφαλείας για να εντοπιστούν και διερευνηθούν προσωπικές ιστορίες και φαντασίες. 

Θα διηγηθούμε μια ιστορία για έναν κατεργάρη, που εξερευνά μοτίβα αναζήτησης, φιλίας και αντοχής. Θα δοθούν ευκαιρίες να αποκριθείτε, να συλλογιστείτε και να δουλέψετε με διαφορετικές δραματουργικές συμβάσεις. 

Ο Richard Hougham έχει τη θέση του Principal Lecturer στο Royal Central School of Speech and Drama, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου είναι επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Θεραπεία μέσω Δράματος και Κίνησης (MA Drama and Movement Therapy). Είναι Πρόεδρος του European Consortium of Arts Therapies Education (ECArTE) και συγγραφέας του ‘Dramatherapy, Reflections and Praxis’, που δημοσιεύθηκε το 2017 απo τον εκδοτικό οίκο Palgrave Macmillan στην Αγγλία. Ο Richard έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Γιουγκιανή ψυχολογία και η έρευνά του αναζητά τα σημεία συνάντησης των πολιτισμικών θεραπευτικών πρακτικών και τη χρήση του μύθου και της ιστορίας, μέσα στη διδασκαλία και την πρακτική της δραματοθεραπείας. Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της δραματοθεραπείας και της εκπαίδευσης στη μέθοδο αυτή, στην Ελλάδα.

Το εργαστήριο καλωσορίζει ανθρώπους απο όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και δεν απαιτεί καμία προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο ή την κίνηση. 

Ημέρες και ώρες εργαστηρίου

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 10:00-17:00

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 10:00-16:00

Το κόστος είναι 120€ και 100€ για φοιτητές.

Απαιτείται κράτηση θέσης, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης απο το ΕΠΙΝΕΙΟ και τον εισηγητή. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ