ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Epineio - Ομάδα δραματοθεραπείας για ενήλικες

Τον Φεβρουάριο ξεκινάει στο Επίνειο μια καινούργια ομάδα δραματοθεραπείας όπου θα έχει ως στόχους την προσωπική αναζήτησή του βαθύτερου εαυτού, αλλά και τη γνωριμία με τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας. Η ομάδα θα πραγματοποιείται ένα Σάββατο το μήνα, θα είναι κλειστή και θα ολοκληρωθεί σε έξι τρίωρες συναντήσεις. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη μέθοδο δραματοθεραπείας ή σε κάποια άλλη θεραπεία. Η ομάδα απευθύνεται σε οποιοδήποτε θα ήθελε να εξερευνήσει ποικίλους

δημιουργικούς τρόπους για αυτοβελτίωση, αυτογνωσία και την αντιμετώπιση άγχους. Κάθε μήνα θα εστιάζουμε σε διαφορετικά αιτήματα δουλεύοντας πάνω σε συγκεκριμένες δραματοθεραπευτικές μεθόδους.

Πιο συγκεκριμένα:
Φεβρουάριος: “Εξερεύνηση δημιουργικών τρόπων σύνδεσης με ”άλλους” – Διαδραματισμός Ιστορίας/ Μέθοδος Sesame.
Μάρτιος: “Ξεπερνώντας τα εμπόδια και συγκρούσεις”- 6 Piece Story Making
Απρίλιος: “Ο βαθύτερος εαυτός”/ Μάσκες
Μάιος: “Οικογενειακές/Διαπροσωπικές/ Ρομαντικές Σχέσεις- Role Playing/ The Daily Temperature Reading
Ιούνιος: “Εγώ και το Σώμα μου” – Κίνηση/ Θεωρία Laban
Ιούλιος: “Endings / Υγιής Αποχωρισμοί ” – Διαδραματισμός Ιστορίας

Η ομάδα αυτή θα αποτελεί επίσης και μια γνωριμία με το Επίνειο για όποιον ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακές σπουδές στη Δραματοθεραπεία.

Ο θεραπευτής Γιώργος Θεοδωρόπουλος, διαθέτει Μάστερ στη δραματοθεραπεία (Sesame) και έχει πολύχρονη εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά και εφήβους σε διάφορα εκπαιδευτικά και κλινικά πλαίσια της Αγγλίας. Επίσης πιο πρόσφατα εργάστηκε για το Εθνικό Αγγλικό Σύστημα Υγείας (NHS) σε ανδρικές φυλακές Β κατηγορίας με ενήλικες με Διαταραχές Προσωπικότητας. Παράλληλα έχει παρουσιάσει και διδάξει ποικίλες δραματοθεραπευτικές μεθόδους σε διάφορα Ευρωπαϊκά σεμινάρια και εκπαιδευτικές ημερίδες. Είναι ενεργό μέλος του HCPC και BADth.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της ομάδας είναι 24/2, 24/3, 28/4, 26/5, 30/6, 21/7

και ώρα 11:00 -14:00

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ