ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ RICHARD HOUGHAM “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ”

Epineio - Εργαστήριο δραματοθεραπείας με τον Richard Hougham - Ο Κύκλος του Κατεργάρη

Αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα εισάγει ιδέες από τον κύκλο του Κατεργάρη (trickster) και το πως μπορεί να σχετίζεται με την Δραματοθεραπεία. Αντλώντας από τις ιδέες του Jung για τον κατεργάρη ως μια αρχετυπική φιγούρα, θα εξερευνήσουμε δραματοθεραπευτικές τεχνικές και θεραπευτικές εφαρμογές.

Διανύουμε αναμφισβήτητα την εποχή του Κατεργάρη με την έκθεση μας σε πολλαπλές πραγματικότητες και την αμφίσημη φύση της επικοινωνίας και των εμπειριών μας. Στην ψυχοθεραπεία, η φιγούρα του Κατεργάρη είναι πιθανά προβληματική, αλλά παρόλα αυτά προσφέρει ισορροπία σε υπερβολικά τακτικές και συμπεριφορικές προσεγγίσεις. Θα δουλέψουμε με μια ιστορία, στοιχεία και τεχνικές δημιουργίας χαρακτήρων και δραματοποίησης μέσα από ποικίλες μεθόδους σχεδιασμού και επινόησης.

Ο Richard Hougham έχει τη θέση του Principal Lecturer στο Royal Central School of Speech and Drama, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου είναι επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Θεραπεία μέσω Δράματος και Κίνησης (MA Drama and Movement Therapy). Είναι Πρόεδρος του European Consortium of Arts Therapies Education (ECArTE) και συγγραφέας του ‘Dramatherapy, Reflections and Praxis’, που δημοσιεύθηκε το 2017 απo τον εκδοτικό οίκο Palgrave Macmillan στην Αγγλία. Ο Richard έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Γιουγκιανή ψυχολογία και η έρευνά του αναζητά τα σημεία συνάντησης των πολιτισμικών θεραπευτικών πρακτικών και τη χρήση του μύθου και της ιστορίας, μέσα στη διδασκαλία και την πρακτική της δραματοθεραπείας. Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της δραματοθεραπείας και της εκπαίδευσης στη μέθοδο αυτή, στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ