ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 2ος ΚΥΚΛΟΣ 2019

Epineio - Γνωριμία με τη Δραματοθεραπεία 2ος κύκλος 2019

Η δραματοθεραπεία είναι μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το θέατρο, την εναλλαγή ρόλων (role playing), την κίνηση, τη ζωγραφική, τη μουσική και άλλες τέχνες, με σκοπό να προωθήσει την εσωτερική αλλαγή και θεραπεία. Υπό την καθοδήγηση και φροντίδα του θεραπευτή, ο ενήλικος, ο έφηβος και το παιδί, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματα τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να αναζητήσουν καινούργιους τρόπους για να κάνουν την καθημερινότητα τους πιο αρμονική.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τόσο το θεωρητικό όσο και το βιωματικό κομμάτι της δραματοθεραπείας. Επίσης να μάθουν με ασφάλεια τα εργαλεία, τις τεχνικές και τις πρακτικές της ψυχοθεραπευτικής μεθόδου, εντάσσοντας κάποια στοιχεία της στη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα.

Απευθύνεται σε: επαγγελματίες και φοιτητές επαγγελμάτων υγείας, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, ηθοποιούς και φοιτητές δραματικών σχολών, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γενικές γνώσεις για τη δραματοθεραπεία.

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος θα ολοκληρωθεί σε έξι δίωρες συναντήσεις. 

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία στη δραματοθεραπεία. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, σημειώσεις και βιβλιογραφία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, γι αυτό απαιτείται κράτηση θέσης.

Κόστος συμμετοχής 210€

Ημερομηνίες σεμιναρίων:

Μάιος, 14, 21 και 28

Ιούνιος 4, 11, και 18

και ώρες 18:00-20:00

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης επικοινωνήστε με το Επίνειο: 2314035212 / 6972875789, www.epineio.grinfo@epineio.gr

Εισηγήτριες: Φιλιππίδου Ροζελίνα, Έλενα Μπουκουβάλα.

Η Ροζελίνα Φιλιππίδου ξεκίνησε ως χορεύτρια και τελείωσε την Ανώτερη Επαγγελματική Σxολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης. Στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας (BSc Honours in Psychology) και μεταπτυχιακούς τίτλους στη Θεραπεία Μέσω Θεάτρου και Κίνησης (Drama and Movement Therapy) και στις Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία (MSc Psychological Reseacrh Methods). Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της ως group leader με τον οργανισμό Attachment Parenting. Έχει κάνει παρουσιάσεις κι εργαστήρια σε πλήθος εθνικών κι ευρωπαϊκών συνεδρίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, αρθρογραφεί περιστασιακά σε περιοδικά κι εφημερίδες. Ως ψυχοθεραπεύτρια έχει εργαστεί σε θεραπευτικά κέντρα, ψυχιατρικές κλινικές, οργανισμούς για την εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση, στέγες ανηλίκων, τόσο με παιδιά κι εφήβους όσο και με ενήλικες. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και εργαζόταν ως ψυχολόγος στο ψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκρατείου Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ινστιτούτου Θεραπείας & Εκπαίδευσης Μέσω των Τεχνών “Επίνειο”.

Η Έλενα Μπουκουβάλα είναι Ψυχολόγος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Δραματοθεραπεύτρια (ΜΑ Sesame University of London), Σύμβουλος Παιδιών και Νέων (ΜΑ University of Nottingham) και είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του East Side Institute. Δουλεύει από το 2004 ως θεραπεύτρια σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς σε άλλες κοινότητες καθώς και ιδιωτικά, έχοντας εξειδικευτεί στην κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και στην Αγγλία και έχει εργαστεί με παιδιά, νέους και οικογένειες στην Ελλάδα, Αγγλία, Ρουμανία, Γερμανία, Δανία, Σερβία, Ουγγαρία, Αλγερία και στην Βηρυτό. Έχει δουλέψει με παιδιά, εφήβους και νέους με δυσκολίες συμπεριφοράς και έκφρασης, με ειδικές ανάγκες, παιδιά που διανύουν κάποια δύσκολη περίοδο αλλαγής στην ζωή τους, όπως το πένθος ή το διαζύγιο των γονέων και παιδιά με άλλες ποικίλες ανάγκες. Είναι επίσης μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και του Ελληνικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ