ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΗ»

Epineio - Εισαγωγικό Σεμινάριο στη Χοροθεραπεία με την Πρωτόγονη Έκφραση «Η ανάδυση του Χορευτή»

“Έμαθα να περπατώ: από τότε άρχισα να τρέχω. Έμαθα να πετώ: από τότε δε θέλω να με σπρώχνουν για ν’ αλλάζω θέση. Τώρα είμαι ελαφρός, τώρα πετώ, τώρα βλέπω τον εαυτό μου από κάτω μου, τώρα χορεύει ένας Θεός μέσα μου”. Φ.Νίτσε

Ο άνθρωπος στη διάρκεια της ζωής του περπατάει, στέκεται, πέφτει, σηκώνεται, χοροπηδάει, τρέχει… χορεύει…ζει! Ο χορευτής δεν είναι απλά ο χορός του, αλλά συγχρόνως η σχέση του με τον εαυτό του, τον άλλο και τον κόσμο. Ο χορευτής είναι το υποκείμενο που αναδύεται παρόν, είναι μια παρουσία που δηλώνεται. Δε χορεύει μόνο το τώρα, αλλά χορεύει το παρελθόν και το μέλλον του. Χορεύει την επιθυμία του, το φόβο του, τη χαρά του, το όραμά του. Χορεύει το δρόμο του, τη ζωή του.

Σ’αυτό το σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή στη Χοροθεραπεία με την Πρωτόγονη Έκφραση, για να αναζητήσουμε αυτό το Χορευτή που βρίσκεται μέσα μας. Δε χρειάζεται να έχει κάποιος προηγούμενη εμπειρία στο χορό για να συμμετέχει. Οι κινήσεις βασίζονται στην τεχνική του πριμιτιβισμού, που αναζητά την έκφραση μέσα από την απλότητα.

Η εισηγήτρια Μαριάννα Δρακοπούλου είναι Κλινική Ψυχολόγος του ΑΠΘ, με ερευνητικό μεταπτυχιακό  στην Κλινική Ψυχολογία- Ψυχοπαθολογία του Πανεπιστημίου Rene- Descartes στο Παρίσι, Χοροθεραπεύτρια μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης  από το Atelier du Geste Rythme στο Παρίσι και Ψυχαναλύτρια από τη Φροϋδική Εταιρεία Β. Ελλάδος. Εργάζεται από το 2007 ως ιδιώτης σε ατομικό γραφείο, ενώ από το 2011 και στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ) Ανατ.Θεσ/νίκης «Ελπίδα». Ως στέλεχος πρόληψης των εξαρτήσεων υλοποιεί παρεμβάσεις πρόληψης σε μαθητές όλων των βαθμίδων, σε ομάδες εφήβων, ομάδες γονέων, σεμινάρια και επιστημονική εποπτεία εκπαιδευτικών, εκπαίδευση ενηλίκων, παρεμβάσεις στην κοινότητα κ.α. Ως χοροθεραπεύτρια εργάζεται από το 2007 με ομάδες ενηλίκων στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εκπαίδευσης Χοροθεραπευτών της DRLST (με έδρα στο Παρίσι) στην Ελλάδα το 2011, της οποίας είναι σήμερα Παιδαγωγικά Υπεύθυνη για τη Βόρεια Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια χοροθεραπείας σε ομάδες ηθοποιών στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους, ενώ επιμελήθηκε την κινησιολογική επιμέλεια σε δύο θεατρικές παραστάσεις: Φτου Ξελευτερία, το 2010, στο Πήλιο και Εχθροί Εξ Αίματος, το 2011, στη Δράμα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό και το θέατρο. Θεωρεί πως η Τέχνη μπορεί να είναι μια μορφή θεραπείας, αλλά πολύ περισσότερο είναι τρόπος ζωής.

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018
Ώρες: 11.00-17.00

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ